Hvordan dækker man det perfekte bord?

Hvordan dækker man det perfekte bord? Der er meget sandhed i ordsproget ”Familier der spiser sammen, bliver sammen”. Selvom en stresset hverdag kan betyde at vi nogle gange spiser fastfood eller foran fjernsynet, er der noget vigtigt ved at afsætte tid og opmærksomhed til at spise sammen. 

At spise sammen er en god mulighed for at snakke sammen, at høre hvad ens familiemedlemmer har lavet og oplevet i løbet af dagen og lære børn at snakke sammen. Familiemåltider kan være travle, stressende og larmende, men det er en vigtig tid at være sammen. Især med den stigende tendens med at familier bare sætter sig ved forskellige elektroniske apparater rundt omkring i huset i stedet for at se TV sammen. Hvis man kun sidder sammen og laver noget hyggeligt et par gange om ugen, er det en god anledning til at gøre disse måltider til noget helt specielt. 

Hvis man bor alene og laver lækker næringsrig mad til sig selv og spiser ved et dækket bord, kan det være en god ide at slappe af uden at blive forstyrret af sociale medier eller arbejde. Bordet er ofte det vigtigste møbel i køkkenet eller spisestuen, da det kan få hele rummet til at stråle.

At dække et lækkert bord er den perfekte måde at få denne vigtige tid sammen. Det moderne liv kræver meget mindre service og tilbehør til bordet end i gamle dage, så det er ikke en kæmpestor opgave at dække bord. Vi giver dig nu opskriften på at få et helt almindeligt måltid til at føles mere specielt ved at dække det perfekte bord.

Hvordan dækker man det perfekte bord?

Først borddugen. Selvom du måske ikke bruger dug til hverdag, kan en smuk dug danne en enkel og samtidig stilfuld baggrund for ethvert måltid. Bordduge af hør er grundet deres stærke holdbarhed og nemme vask (der ikke behøver strygning) ideelle til både særlige lejligheder og dagligdagsbrug. Hvis du ikke ønsker at bruge en dug, kan en bordløber også være et glimrende alternativ. Den vil få bordet til at fremstå endnu mere elegant og stadig uformelt til måltidet. 

bordløber

Godt bestik er en god investering. Vælg noget klassisk i stedet for noget trendy. De enkelte dele skal føles tunge i dine hænder og have en enkel og stadig flot form. Dæk hver plads med en gaffel til venstre, så en ske kan ligge til højre med en kniv på ydersiden. Hvis der serveres flere retter, kan man bruge princippet med at begynde udefra og gå indad – så der skal ligge en suppeske eller bestik til forretten længst til højre og så bestik til hovedretten og inderst dessertskeer og/eller gafler.

Servietter kan forvandle ethvert hverdagsmåltid til en storslået oplevelse. Fold servietterne til rektangler og placer dem til venstre for hver tallerken eller pynt med en blomst eller en plante. Hørservietter er her et godt valg, da stoffet både er blødt at røre ved og samtidig er hårdført. Servietter er også et mere miljøvenligt valg end engangsservietter eller køkkenruller.

hør servietter

Dit valg af service er afgørende i at skabe det perfekte bord. Uanset om du går efter det klassiske hvide minimalistiske look eller vil have porcelæn i jordtoner, så sørg for at købe noget af god kvalitet. Det er ikke den smarteste ide at købe billigt porcelæn, da det slet ikke holder så godt eller længe som noget af ordentlig kvalitet.  Rustikke kunstneriske skåle frem for tallerkner er ofte på mode i øjeblikket og vil gøre en almindelig kedelig servering af suppe eller salat til en Instagram-værdig lækkerbisken.

Blomster er altid en smuk dekoration på bordet. Der behøves ikke en stor buket, bare pluk et par blomster i haven eller små hække og lad dem stråle i en krukke eller smuk vase. Om vinteren er nogle flotte grene eller stilke fra gæslingepile fantastiske at se på og holder længe. Om foråret og om sommeren kan en lille buket af vilde blomster tilføje charme og varme på bordet uden at være for dominerende. Der findes ikke noget smukkere end en bølge af kongeskærm eller en buket skønt duftende almindelige ærteblomster.

Til at servere drinks er glas gode til alt fra vin og cider til softdrinks. Champagne kræver næsten champagneglas, så det er en god ide at have dem hvis du er glad for denne drink.

Stearinlys er i vores optik uundværlige. Hvis du ikke gør noget andet, vil et par tændte stearinlys og nogle servietter skabe en hjemlig og hyggelig følelse ved et måltid. Gå efter nogle få lys med pletter langs bordet eller en større samling lys i midten af bordet. Vælg hvide lys eller lys af bivoks for et underspillet smukt look.

candles table setting - Perfect Table

Kig her for at få flere ideer til at dække det perfekte bord og kig her for at se vores skræddersyede bordduge af hør.

Skriv en kommentar