Gå til hovedindhold
november 23, 2018

Velkommen til vores nye blog. Med juletiden lige rundt om hjørnet, så er det tid til at tænke på de ting, der gør vores højtider, fester og familiekomsammener særlige. Hvis du tænker fremad, så kan du undgå at skulle købe servietter i sidste øjeblik før den store julefrokost, og det vil give det mere tid til at nye forventningens glæde de næste par uger. Vi har fundet lidt inspiration til en smuk borddækning, der kan genskabes med vores smukke produkter i hørlinned, så du kan være sikker på, at din spisestue eller køkkenet ser perfekt ud til enhver anledning.

Den uformelle middag

servietter til julebordet

Hvis du får familiebesøg i løbet af de næste par uger eller har lyst til at invitere venner på en afslappet middag, så er dette look lige noget for dig. Det er friskt, men vinteragtig, og det ser simpelt men gennemtænkt ud. 

Brug to kontrasterende bordløbere og pynt med eucalyptusgrene eller andet løvværk langs midsten af bordet (du kan lave en krans af dette bagefter, hvis du vil have mest muligt ud af planterne). Sørg for at bruge service, der er enkelt og smukt, og tilføj den sidste detalje ved at binde hørservietterne med lidt lavendel eller rosmarin.

Få looket:

Rustic bordløber i hørlinned

Oatmeal bordløber i hørlinned

Muldvarpegrå stofservietter i hørlinned

Julefrokosten

Julemiddagen tekstiler i hør

Pynt med tørrede blomster og græs for en lidt finere borddækning til den store julefrokost. Brug skulpturelle former, høje og slanke kornstilke og fint græs. Tilføj overdådige georginer og elegant stenurt for contrast.

Vælg en neutral og klassisk dug, så den ikke fjerner focus fra maden og blomsterne. Placér stofservietterne under tallerkenerne så de hænger ned over bordkanten – det skaber bevægelse og ser interessant ud. Det ser flot ud med en lille buket af tørrede blomster og urter på tallerkenerne.

Få looket:

Sølvfarvet dug i hørlinned

Sølvfarvede stofservietter i hørlinned

Beige stribede servietter i hør/bomuld

Familiemorgenmad / brunch

Flot Hørlinned til Julebordet

Det kan føles overvældende at have overnattende gæster på denne tid med al den madlavning, oprydning og planlægning.  Giv dig selv tid til at slappe lidt af ved at lave en simpel brunch- eller morgenmadsbuffet, hvor dine gæster kan sørge for dem selv. Du kan forberede dette aftenen før, så du har tid til at ordne noget andet om morgenen. Eller så du har tid til at sidde og hygge dig med dem du holder af.

Frugt, nødder og morgenbrød (køb det frossent – det er nemt og hele huset bliver fyldt med duften af hjemmebag) anrettes på et skærebræt i træ, hvilket passer flot sammen med rustikt stentøj og forskelligt service. Lav store kander te og kaffe, så du ikke behøver at sørge for alles drikkevarer.

Få looket:

Isblå dug i hørlinned

Rustikke skåle med pletter

Keramikkrus

Julemiddagen – servietter og andre tekstiler i hør

servietter og borddug til julefrokost(billede via seedsandstitches.com)

Det er hårdt arbejde at lave en kæmpe julemiddag. Derfor er det en god idé, at din borddækning er simpel og nedtonet, så du ikke får alt for travlt. Små grangrene er placeret i små brune vintage flasker og dugen er en neutral råhvid. Stofservietterne i en afdæmpet blå/grå nuance tilføjer et hint af farve, men de elegante hvide stearinlys får bordet til at se næsten magisk ud. 

Læg en knallert ved hver plads, og din borddækning er smuk og stilfuld, men samtidig super nem. Et andet blomsterarrangement, der kunne være flot er skiftevis små krukker med hvide pinseliljer og høje vaser med gæslingepil. Det giver et mere dramatisk, men stadig smagfuldt look.

Få looket:

Hvid stenvasket dug i hørlinned

Stenblå servietter i hørlinned

Indsend kommentar

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.