Tips hvordan vasker man hør produkter

Det er en udbredt misforståelse at hør kræver særlig vedligeholdelse eller pleje. Det er helt forkert, og vi vil her hjælpe med at vise, hvor nemt det faktisk er at vedligeholde hør og lade det forblive smukt i mange, mange år. Læs vores tips hvordan vasker man hør produkter.

Hør er blevet fremstillet af fibre fra hørplanten og er blevet dyrket og brugt til tekstiler i ekstremt mange år, længe før der fandtes renserier eller moderne vaskepulver. Faktisk er hør et meget naturligt og enkelt stof, så det også er meget enkelt at vedligeholde det. Ved ud ikke, hvordan du skal pleje og vedligeholde tøj af hør og hjemmetekstiler?
hvordan vasker man hør produkter

Skal jeg få renset hør?

Det enkle svar på dette spørgsmål er nej. Hør er fremstillet og behandles korrekt med vask i maskine eller håndvask. Det kan sågar tørres i tørretumbler ved lave temperaturer. De eneste klædningsstykker der har bedre af at blive renset, er skræddersyede tøjstykker såsom hørjakker eller jakkesæt grundet deres struktur. Følg altid vaskeanvisningerne på det enkelte stykke tøj og afprøv vaskemetoden på et lille skjult område af tøjet, før du vasker det hele.  

Hvorfor vælge hør fremfor bomuld?

Hør er lige så nemt at vedligeholde som bomuld, men er mere holdbart og bliver modsat bomuld bedre for hver vask, da bomuld bliver mere og mere slidt i takt med at fibrene bliver svagere. Hør kræver også færre ressourcer i produktionen, så det er også et mere miljøvenligt og bæredygtigt stof.

vask af håndklæder

Hvordan vasker jeg hør?

Hør bliver blødere og mere absorberende for hver, vask hvilket er ret godt. Vask altid hør ved en lav temperatur i lunkent eller koldt og helst blødt vand. Brug et blidt vaskeprogram og et mildt vaskepulver for at beskytte fibrene. Og igen anbefaler vi dig på det kraftigste at læse hvert eneste stykke tøjs vaskeinstruktion for at være sikker på at det vaskes korrekt. 

Hvordan tørrer jeg hør?

Du kan altid maskin- (tørre) tumble dit hørtøj eller tekstiler, så længe det er ved lave temperaturer. Tag det ud af tørretumbleren, mens det stadig er en smule fugtigt for at undgå stivhed i stoffet og lad det hænge eller ligge fladt for at fuldende tørreprocessen. 

Hvordan vasker man hør produkter: Skal jeg stryge hør?

Nils! Jubii! Der er virkelig intet behov for at stryge hørtekstiler, medmindre det virkelig er blevet kruset. Faktisk elsker vi de naturlige krøller – de giver hør sit afslappede hængende og bløde look. Men hvis du elsker at stryge eller har et tøjstykke der virkelig trænger til at blive strøget, så stryg det mens stoffet stadig er fugtigt. Brug et strygejern med en jævn varme. Hvid hør bør stryges på begge sider, mens mørk hør kun bør stryges på ydersiden.

Hvordan opbevarer jeg hør?

Opbevar dine hørprodukter et køligt og tørt sted; undgå plastikposer, papkasser og trækister. Hør virker naturligt frastødende på insekter, så du skal ikke frygte møl eller andet kryb. Når du tager hørproduktet frem, kan det være en god ide at give det masser af frisk luft og måske en vask hvis det trænger til at blive frisket lidt op.

Dette er grunden til, at vi elsker hør – det ikke bare ser fantastisk ud, men kan også vaskes i maskine, tørres i tørretumbler og kræver ikke strygning, hvis blot det hænges op eller ligges fladt mens det stadig er fugtigt. Nemt!

hør produkter

Disse er vores tips hvordan vasker man hør produkter.

Skriv en kommentar