Gå til hovedindhold
juli 2, 2020

Når du skal vælge nyt sengetøj, falder du ofte over nogle ukendte – og nogle gange forvirrende – udtryk på vaskelabelen ”stenvasket sengetøj”, ”skånevasket sengetøj”, ”forvasket sengetøj”, ”sengetøj i krympevask”. I dag har vi besluttet os for at gennemgå alle disse udtryk og forklare, hvad de betyder, så det er nemt for dig at vælge, hvilken type sengetøj du skal have. 

Stenvasket sengetøj - LinenMe

Stenvasket sengetøj i hør

Hos LinenMe fremstiller vi stenvasket sengetøj, men lad os starte med begyndelsen. At vaske er en teknologi inden for tekstilproduktionen som normalt plejer at ændre stoffets udseendet, giver større komfort og tilpasses til modetrends for både tøj og boligindretning. 

Stenvasket dynebetræk - LinenMe

Den største fordel ved skånevask er at størrelse og form bevares. Tøj af bomuld eller hør og andre tekstiler til boligindretning plejer at krympe efter første vask, mens ting vasket på skånevask oftere vil bibeholde deres størrelse og form, fordi stoffet allerede blev krympet før det blev anvendt i produktionen. 

Skånevaskede badetekstiler eller sengetøj i hør plejer også at falme mindre i farven. De er bedre til at holde på farven. Udtrykket ”forvasket” er synonym med skånevask og betyder at det ikke krymper og heller ikke mister hverken form eller farve. 

Så hvad er stenvasket sengetøj? Stenvask er en form for skånevask. Hjemmetekstiler og tøj kan skånevaskes på mange måder: Også ved at bruge enzymer, kloridpigmenter, syrevask og sten. 

stone washed bed linen - LinenMe

Sten (pimpsten eller vulkanske sten) tilføjet industriel vask accelererer effekten af skånevask og giver tøj og tekstiler et mere karakteristisk udseende og gør det blødere. Når man vælger stenvasket sengetøj, ved man med sikkerhed at dette sæt i hør ikke vil krympe eller miste sin form, det vil heller ikke falme eller miste farven. Det stenvaskede sengetøj der kan fås hos linenme.dk er endda blødere og mere behageligt at sove i sammenlignet med lignende sengetøj i hør (de er dog også superskønne!).

Indsend kommentar

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.