Slow Fashion trækker overskrifter

Denne uge står i Slow Fashions tegn, en årlig fejring af alle aktiviteter med fokus på langsom mode og bæredygtigt design. Vi er nødt til at stoppe vores afhængighed og brug af hurtige modetrends og i stedet begynde at shoppe med og for planeten.

Hvis du ikke har hørt om den internationale moderevolution Fashion Revolution, kommer her en kort fortælling om den. Den startede i år 2013 af Carry Somers og Orsola de Castro i et aktivistisk øjeblik og involverer folk fra modebranchen, forbrugere, detailhandlere, beslutningstagere og forskellige tøjmærker. Med hvilket formål? Med deres egne ord ”en global modeindustri der sparer på ressourcerne og genbruger samt sætter mennesker over vækst og profit”. Kampagnen for Slow Fashion, at undlade at smide tøj ud, dårlig kvalitet og miljøskadelig mode. Og de kæmper for lighed på arbejdspladsen og social lighed.

Hvorfor er hurtig mode så farligt?

Omkring 92 mio. ton tekstiler ender på lossepladsen – hvert eneste år. Og bunkerne bliver bare større og større. Billig tøj af dårlig kvalitet der enten hurtigt går af mode eller går i stykker efter få gange ender med al sandsynlighed som affald. Over hele verden genbruges kun omkring 12% af tekstiler og tøj fremstillet af syntetiske fibre, der ikke er biologisk nedbrydelige. En amerikaner smider ii gennemsnit 37 kilo tøj ud om året, hvilket svarer til 2150 stykker tøj pr. sekund.

Modeindustrien bruger vanvittige mængder vand på at producere de hurtige modetrends. Tøj der indeholder nylon eller polyester udleder store mængder af små stykker mikroplastik, og de ender til sidst i havene hvor det påvirker økosystemerne negativt. Flere arbejdere i den hurtige modebranche arbejder desuden til dårlig løn og under meget dårlige arbejdsbetingelser, der ikke tager hensyn til sikkerhed eller giver sikre arbejdsbetingelser.

Derfor er Slow Fashion løsningen på problemet

At undgå disse skadelige konsekvenser betyder ikke, at man ikke må købe tøj! Moderevolutionen fører forskellige brands og detailhandlere sammen, der skaber og sælger tøj af høj kvalitet og som er skabt til at holde længe. De vælger naturlige bæredygtige stoffer, der kræver færre ressourcer at producere og i sidste ende er biologisk nedbrydelige. Og de støtter op om krav til ordentlige løn- og arbejdsforhold for arbejderne i modeindustrien. At købe bedre kvalitet betyder at købe klogere. Du får produkter med en lang levetid, og planeten lider ikke.

LinenMe: Sætter bæredygtighed i centrum for alle vores aktiviteter

Hos LinenMe er vi stolte over at være del af denne bevægelse. Ud over at skabe smukke former og farver designer vi produkter med omtanke for miljøet.

  • 3 generationer – vi er en familievirksomhed med 3 generationers viden og erfaring i arbejdet med hør. Vi respekterer og støtter op om vores fantastiske og dygtige kollegaer, der skaber vores hørprodukter.
  • Nul spild & Produktion ved bestilling – Vi fremstiller de fleste ting ved en konkret bestilling, hvilket giver minimalt spild. Og vi bruger stofrester til indkøbskurve, servietter og opbevaringskurve for at sikre, at vi bruger alle stofrester.
  • Grøn energi – Vi bruger kun grøn bæredygtig energi Forsendelse & levering – Vi pakker produkterne i smarte genanvendelige hørtasker, og vi bruger papemballage. Vores leverandører forsøger at minimere benzinforbruget med optimerede leveringer.
  • Hør er et bæredygtigt stof – hør fremstilles af hørplanten, en naturlig afgrøde, der kræver færre ressourcer for at vokse og bearbejdes end andre stoffer. Det holder også længe og er biologisk nedbrydeligt.
  • Kvalitet – Vi bruger hørstoffer af høj kvalitet til at fremstille vores tidløst smukke produkter, hvilket betyder at de ikke blot ser godt ud og er bedre, men også holder længere.

Vi er stolte over at være del af Moderevolutionen. Hvert evigt eneste produkt gør en forskel i at håndtere udfordringerne ved de klimaforandringer, som vi alle oplever. Tak fordi du støtter langsom mode.

Skriv en kommentar