Sådan holder du dig kølig under en hedebølge

Hvis du som os lige nu oplever en hedebølge og regn blot er et fjernt minde, har vi nogle tips til, hvordan man kan holde sig kølig. Mens mange af os elsker solen og er glade for at kunne lade paraplyen blive derhjemme, er det værd at huske at ekstrem hede kan give sundhedsmæssige problemer og sågar få almindelige hverdagsopgaver til at føles opslidende. 

Lidt planlægning og ved at følge disse enkle råd vil betyde at du kan fortsætte din dagligdag… og dit liv samt både se godt ud og have det godt. Her er nogle enkle måder til at fortsætte med at have det godt og behageligt og samtidig nyde sommeren så længe den varer. 

Sådan holder du dig kølig under en hedebølge

Få rigeligt med væske

De fleste af os drikker ikke nok vand eller sukkerholdige drikkevarer når det er varmt. Det er særligt vigtigt for gravide eller for folk med lavt blodtryk, da det vil hjælpe med at regulere blodtrykket og genoprette den mængde væske man mister ved at svede. 

Under en en hedebølge, drik to glas vand lige efter du er vågnet og sørg for at opretholde væskebalancen ved regelmæssigt at indtage væske i løbet af dagen. 

Det vil også være med til at forhindre hovedpine og svimmelhed. Hver aften kan du fylde vand på genopfyldelige flasker og lægge dem i fryseren så de er klar og iskolde til næste dag. Put dem i lukkede madkasser, og så har du en afkøling til maden. 

Undgå alkohol og koffeinholdige drikkevarer. Alkohol vil dehydrere dig mere, og koffein forhøjer den metaboliske varme som din krop producerer og gør at blodårerne trækker sig sammen. Hold dig i stedet til at drikke juice, urtete og vand. Hvis du virkelig føler dig dehydreret, kan en energidrik eller en drik med elektrolyt hjælpe med at genoprette balancen.

Vælg naturlige fibreHørsengetøj til sommeren

Tøj og sengetøj fremstillet af naturlige fibre såsom bomuld og hør er langt mere komfortabelt i varmt vejr end syntetiske stoffer der holder på varmen. Hør er kendt for at kunne opsuge fugt fra kroppen og hjælpe med at holde en passende kropstemperatur. Det er også anti-bakterielt, så der kommer ingen ubehagelige lugte hvis man sveder. Gå efter hør-kjoler, søde tunikaer af hør eller løse bukser og en hat.

Om natten skal man sørge for at ens sengetøj er af ren hør, da det vil hjælpe dig til at sove bedre og undgå den ulækre indelukkede følelse af sved som andre stoffer kan frembringe.  

Brug puder og dyner fremstillet af naturlige materialer da disse vil holde dig kølig eller drop at sove med dyne og put dig bare under et toplagen. Nogle mennesker har stor glæde af at putte deres lagener i fryseren et par minutter før de går i seng (opbevar dem dog altid her i en lukket pose!).

Dæk dig tilHold dig kølig med hørtekstiler

Sørg for at bruge en solfaktor der både beskytter mod UVA og UVB stråler og smør et ekstra godt lag på hvis du har svømmet udenfor i nogle timer. 

Hvis du har børn, anbefaler vi at få dem ind i vanen med at tage solcreme på når de børster tænder om morgenen, så det bliver en del af deres daglige rutine. Sørg for at holde din hud tildækket enten ved at vælge tøj der dækker eller tag et hør-tørklæde med udenfor og brug det til at beskytte dine skuldre eller ben med hvis du sidder på stranden eller er på skovtur. 

Hvis du kan, bør du blive indenfor i skyggen i de varmeste tidspunkter på dagen og undgå for meget fysisk aktivitet i heden. Det er ikke nu at du skal bygge det skur som du altid har villet have eller grave i blomsterbedene. Hvis du løbetræner, så sørg for at dine ture ligger tidligt om morgenen eller ved skumringstid når temperaturen er faldet.

Invester i en god ventilator

En frisk brise vil gøre det langt mere behageligt at være på et varmt kontor, så sørg for at anskaffe dig en god ventilator. 

Træk gardinerne for eller træk persiennerne ned

Der er en grund til at husene i Middelhavslandene oftest har skodder for vinduerne. Det er simpelthen den bedste måde at holde det værste af dagens hede ude med. Selvom det kan virke ulogisk at trække gardinerne for eller trække persiennerne ned om dagen, vil det holde boligen afkølet. 

Under en hedebølge: skift dine daglige plejerutiner

Hedebølge

At føntørre sit hår under en hedebølge kan være en direkte ubehagelig oplevelse, især hvis du bagefter skal lægge makeup på det svedige ansigt. 

Prøv at vaske dit hår om natten, så du ikke får tilføjet ekstra varme når temperaturerne i forvejen er på det højeste. Sæt dit lange hår op i en hestehale eller tag springet og prøv den korthårsfrisure som du har overvejet så længe. Brug kun en smule fugtighedscreme hvis dit ansigt sveder og vælg en creme med hyaluronsyre da det ikke blot trænger ind i huden, men også trækker fugt ind fra luften.

Ansigtspuder kan være bedre end foundation hvis ansigtet bliver for glat, eller du kan blot tilføje concealer hvor det behøves og lad resten af huden ånde. Du kan også let duppe noget puder på din hud hvis det trænger til noget forfriskende. Eyeliner reagerer bedre på hede end øjenskygge der kan klumpe eller løbe, og du bør kun bruge en vandfast mascara for at undgå at få pandaøjne. 

Har du andre tips til at forblive cool og kølig under en hedebølge?

Skriv en kommentar