Hvordan skal man pleje hør sengetøj?

Hvordan skal man pleje hør sengetøj? Dem af jer der ejer tøjvasket, forvasket eller stenvasket sengetøj spørger I måske jer selv en gang imellem om, hvordan man bedst kan pleje sine hørprodukter. Lad os få det opklaret i dag.

pleje hør sengetøj

pleje hør sengetøj

Bare en lille reminder til andre – Forvask betyder at hørsengetøj (eller duge til borde, håndklæder eller for den sags skyld klædningsstykker) er blevet vasket. Forvask (eller stenvasket eller tøjvask) betyder at tøjet har et premium finish Fordelene er at farverne ikke ændres, hvor blødt stoffet bliver og hvor lækkert et look det giver. Den mest indlysende fordel er at al stivheden fra produktionsprocessen er vasket væk og efterlader det stenvaskede sengetøj blødt og lækkert.

Hvordan skal man pleje hør – vask dit vaskede hørsengetøj

At pleje dit stenvaskede hørsengetøj er ikke anderledes end at pleje alle andre slags boligtekstiler af hør. Dit hørsengetøj kan maskinvaskes, tørres på tørresnor eller tørres i tørretumbler ved lave temperaturer. Rent hørsengelinned reagerer særlig positivt på at blive vasket ved at blive endnu blødere, mere absorberende og mere strålende med tiden.

Du bør være opmærksom på, hvilke vaskemidler du bruger. Rengøringsmidler med blegemidler anbefales til hvidt sengetøj, men bør ikke bruges til farvet hørsengetøj, da det kan give misfarvninger eller pletter. Man bør kun bruge vaskemidler uden blegemidler til farvet hørsengetøj. Ren sæbe eller blide vaskemidler er det bedste, især i blødt vand.stenvasket sengetøj - LinenMe

Brug aldrig klorinbaserede blegemidler, da det kan skade fibrene. Oxygenbaserede blegemidler kan bruges til at vaske hvidt hørsengetøj, men man bør aldrig bruge blegemiddel når man vasker farvet, broderet eller stenvasket sengetøj.  

Brug vaskemidler der blødgør vandet hvis vandet er hårdt, særligt til tekstiler i mørkere farver. Brug masser af vand til at vaske og skylle, da hør er meget vandabsorberende. Milde vandtemperaturer er bedst, selvom højere temperaturer også ofte er tilladte – tjek altid vaskeinstruktioner på tøjmærket! For høje temperaturer kan få stoffet til at krympe.

Sørg altid for at skylle dit sengetøj grundigt igennem med masser af vand for at fjerne al sæbe, vaskemiddel og rester og forhindre, at der dannes de såkaldte oxideringspletter grundet den såkaldte oxideringseffekt. 

Lad dit hørsengetøj blive tørret

Forsøg at undgå at vride dit stenvaskede hørsengetøj for meget, da det ikke har godt af at blive vredet. Det kan tørres i tørretumbler ved lav varme, men husk altid at tage dit hørsengetøj ud, mens det stadig er småfugtigt. Hvidt hørsengetøj har bedst af at tørre udenfor, da det vil friske det op og lysne det.stenvasket sengesæt

Skal det stryges eller ej?

Stenvasket sengetøj har sit karakteristiske afslappede lækre look der kommer fra den bløde struktur og det let krøllede stof. Sammen med moderne vævningsteknikker er rent stenvasket sengetøj både lækkert at se på og røre ved uden behov for strygning.

Med et minimum af vedligeholdelse vil hørsengetøj holde hele livet og kan arves videre til de næste generationer. Hvis blot nogle enkelte regler følges, vil sengetøjet forblive lækkert i årevis med almindeligt husholdningsbrug.  

Skriv en kommentar