Nul spild, maksimal bæredygtighed er en stor fordel

Hos LinenMe er vores filosofi baseret på at skabe smukke hjemmetekstiler med minimal skadelig påvirkning af kloden. Ved at genbruge større stofrester mindsker vi spild, og vi kombinerer traditionelle vævningsmetoder med moderne produktionsteknikker for størst mulig effektivitet.

Lad os finde ud af mere om vores bæredygtige produktionsproces, så du kan være sikker på at vi gør hvad vi kan for at bruge ressourcerne bedst muligt.

Nul spild

Da der bliver smidt gigantiske mængder stof og tøj ud på lossepladsen, synes vi at det er vores pligt at minimere spild så meget som overhovedet muligt. Vores mål er ingen spild i vores produktion af hørtekstiler. Vi opfylder dette mål gennem vores LinenUs-produktlinje der bruger stofrester til at skabe smukke nye produkter.

Nogle gange kommer disse reststykker fra store stofstykker som vi har brugt til andre produkter. Nogle gange har vi stofrester, fordi en kunde har skiftet mening. Farverne og mønstrene i kollektionen er naturligvis afhængige af reststofferne. Men hvert eneste produkt er fremstillet med lige så meget dygtighed og omhu som vores andre kollektioner.

Hvad kan du få?

Vi kan tilbyde en hovedkollektion med produkter der slet efterlader sinogle rester. Her er et overblik over, hvilke produkter du kan få fra LinenUs:

  • Servietter
  • Hørtasker
  • Indkøbstasker
  • Håndvævede dækkeservietter
  • Viskestykker
  • Brødkurve

Elsker du overraskelser?

Endnu et af vores initiativer till nul spild er vores Overraskelsesprodukt. Det er produkter fra ovenstående liste, men som er lavet af de stoffer som vi har rester af. Det betyder at dit produkt bliver en fuldstændig overraskelse! Måske er det en brødkurv fremstillet i et smukt stribet stof eller en dækkeserviet i smuk pastelhør. Uanset form og farve er det fremstillet med lige så stor stolthed og syn for de enkelte detaljer som alle vores andre produkter.

Derfor skal du tage tekstilspild alvorligt

Over de seneste år estimeres det at der er blevet smidt 10.000 stykker tøj ud hvert femte minut! Det betyder at der smides 300.000 tons tøj ud hvert eneste år. Hvis dette tøj er fremstillet af syntetiske stoffer, vil det tage årevis at nedbryde, og er der brugt farver eller blegemidler, vil dette blive ledt ud i naturen. At holde tekstiler i brug og reducere de enorme mængder af spild der produceres hvert år. Når vi taler om tekstilspild, taler vi ikke bare om bjergene af gammelt tøj på lossepladsen. Alt det tøj i din garderobe, der bare ligger og samler støv uden nogensinde at blive brugt eller værdsat, er også spild. Det er også grunden til at vi mener at hurtige modetrends skal stoppe. Det opfordrer os til at købe flere ting og til at frasortere gode ting, der måske bare ikke lige er in i øjeblikket. Det estimeres at hele 25% af vores tøj aldrig bliver brugt. Prøv at gange alt dette tøj med antallet af folk i den vestlige verden, og det er et helt vanvittigt spild!

Og selvom det er værd at genbruge, ender en stor mængde heraf også på lossepladsen. Giv det tøj og det sengetøj som du ikke bruger til en genbrugsbutik eller hold et loppemarked, da det er en god måde at holde tingene i brug på. Men genbrugsbutikker modtager ofte ting der ikke kan sælges igen, da det ikke er i en god nok stand. At man først og fremmest investerer i produkter af god kvalitet, gør det mere sandsynligt at det kan genbruges og senere give andre glæde, når du engang er færdig med dem.

Vær med i vores kamp for nul spild!

Hos LinenMe tror vi på at skabe topprodukter af bedste kvalitet med en lang levetid, der ikke går af mode og som vil se fantastiske ud i meget længere tid. For hvis man holder af noget, vil man passe godt på det og bruge det regelmæssigt, hvilket gør at det ikke ender på lossepladsen.

Skriv en kommentar