Hvilken farve er hør?

Har du nogensinde overvejet “Hvilken farve er hør egentlig? ” Det er et godt spørgsmål, for de fleste af de hørtekstiler som vi køber er hvide eller farvede. Her er lidt om hørlinneds naturlige farve.

Hvilken farve er hør? – Hørlinneds naturlige farve

Det færdige hørlinneds farve afhænger af de betingelser som høren er blevet dyrket under. Dette betyder, at forskellige ruller af ufarvet hør kan være forskellige farver afhængigt af hvor og hvornår de blev produceret. Naturligt hørlinneds mest almindelige nuancer spænder fra lys brungul og beige til en mørk grå. Alle disse nuancer passer smukt sammen, da de naturlige farver komplementerer hinanden. Der er derfor ingen grund til bekymring, hvis farverne varierer lidt mellem to stykker hørlinned. 

Klik her for mere om hørlinneds liv fra hørplante til husholdningsartikler). 

I modsætning til hvad mange måske tror, så er hvid ikke hørlinneds naturlige farve. Helt hvidt hørlinned er blevet bleget for at give det sin rene og klare nuance. Den evigt populære minimalistiske stil har gjort meget for hvidt linned, da det er blevet brugt til tusindvis af smukke borddækninger, bryllupper, afslappede soveværelser, samt fine og velindrettede boliger.

hvilken farve er hør

Hørlinned i klare, stærke farver

Selvom det ikke ser ud som om, at den minimalistiske stil er på vej ud, så er der alligevel flere og flere designerne, der eksperimenterer med stærke farver og mønstre. Hørlinned fungerer også perfekt i mere legesyge indretninger, fordi fibrene er specielt modtagelige overfor farvestoffer.

Hos LinenMe fører vi et stort udvalg af farver, der spænder fra energiske citrusfarver til afdæmpede jordfarver. Vores produkter laves på bestilling, og du kan købe metervarer, hvilket gør det endnu nemmere at skabe det perfekte look i dit hjem. Vores produkter er designet med henblik på folk, der ikke bare følger de nyeste trends blindt, men som værdsætter god kvalitet til en god pris, som gerne vil have, at deres tøj og hjem spejler deres personlighed, og som vil have produkter, der holder i årevis. Du kan finde den rette farve her, uanset om du leder efter neutrale nuancer eller stærke farver.

Sådan matcher og vælger du dine farver

Afhængigt af din indretning kan du være på udkig efter accentfarver eller en farve som kan fungere som et centralt fokuspunkt. Den vigtigste pointe at huske, når du vælger farver, er at holde varme nuancer sammen og kolde nuancer sammen – det virker sjældent at blande dem. Du kan lege med farverne inden for hver nuancekategori, da de vil komplementere hinanden og skabe et afbalanceret look. Ofte kan det virke spændende at sætte kolde og varme nuancer sammen, men man bliver hurtigt træt af det, så vi anbefaler, at man holder sig til en af delene.

Her er nogle klassiske farvekombinationer, der altid passer godt sammen:

Rustfarvet + orange

rustfarvet hørlinned
hvid hør grøn og lyserød

Grøn + lyserød

Hvordan styler du dine produkter i hørlinned, og hvad er dine yndlingsfarvekombinationer?