Giv dit hjem nyt liv med puder!

I dag taler vi om de oftest anvendte hjemmetekstiler – nyt liv med puder og pudebetræk. Med forårets ankomst og et kæmpe ønske om at ændre og skabe nyt liv i boligen har vi besluttet os for at dedikere denne blogpost til nemme, hurtige og billige måder at ændre hjemmets stemning og stil på. Bordtekstiler, sengetøj, badetekstiler af hør mm. er boligtekstiler der udgør et effektivt og enkelt midtpunkt for ændring af boligindretningen til overkommelige priser.

nyt liv med puder

Foto hentet fra viewhomedesign.com

Alle huse har puder, men næsten ingen af os bruger dem maksimalt effektivt. Vidste du at det er muligt at skabe rod i et rum eller at få et rum til at virke mere rodet blot ved at anrette puderne på en bestemt måde? 

Brug pudernes stoftype, form, størrelse og antallet af dem for at tilføje rummet noget interessant. Din stue med en almindelig sofa, gulvtæppe og en neutral farve på væggene kan ændres dramatisk ved at tilføje flere puder i lyse farver, med broderi eller mønstre fremstillet af enten bomuld, satin, hør eller polyester. Stemningen vil blive helt anderledes. Tænk også i andre muligheder – måske puder med vildt print, indiske håndmalede puder i bomuld eller puder med broderier?

pudebetræk

Foto hentet fra interiordesigningg.com

Nyt liv med puder

Det bedste ved puder er at vi kan anskaffe os mange forskellige pudebetræk og skifte dem alt efter lyst og humør. 

Skal du holde fest? Skift pudebetrækkene til nogle lyse farver i skinnende materialer. Skal det være hyggeligt? Match farverne på pudebetrækkene og vælg jordfarver som bærende grundelement. Kommer der vigtige gæster til middag? Træk dine puder i pudebetræk af hør i pastelfarver – de skaber en luksuriøs og smagfuld atmosfære. 

Puder

Foto hentet fra decorationtricks.com

Hvorfor begrænser vi os og bruger kun puder på sofaen i stuen? Børnene vil elske puder formet som dyr samt puder der er bløde og lyse som de kan ligge henslængt på. Hav et par ekstra puder liggende i hjørnet til når huset er fyldt op. 

soveværelse

Foto hentet fra procrastinationmama.blogspot.com

Tilføj også et par ekstra puder til stole og lænestole. En lille pude til ryggens længderegion er en god måde at give ryggen den nødvendige støtte. 

Puder i soveværelset tilfører et element af farve og luksus. Andre puder er måske bare til pynt her og der (f.eks. i vindueskarmen, bogreolen, kommoden mm.) når du ikke bruger dem. 

Puder kan med andre ord nydes på utallige måder. Du kan blande lignende mønstre med forskellige farver eller lignende farver i en række forskellige mønstre. Led efter interessante stoffer der tilføjer rummet noget personligt. Puder af bomuld, ruskind, læder, fløjlsagtig silke og uld – de vil alle sammen finde en plads i dit hus eller lejlighed. 

Det er vigtigt at vælge den farve der lever op til dine forventninger – det endelige resultat som du ønsker. Forskellige farver kan fremkalde forskellige følelser og associationer når man indretter et rum. Et praktisk råd er dog maksimalt at bruge tre pudefarver eller tre designs i lignende farver. Vælg et antal puder med specielle mønstre og lad dem blive komplimentet med ensfarvede puder. Vælg de rette farver der reflekterer følelsen i rummet. 

Nyt liv med puder – farver

Du kan også bruge vores forslag til, hvilke farver der frembringer forskellige følelser.
HVIDE puder: Renhed, luksus, modernitet, renhed, ro, elegance.
PINK puder: Tøsede, uskyldighed, drømmende, blødhed, sødme, tryghed.
ORANGE puder: Sjov, legende, munterhed, ungdommelighed, varme, optimisme.
GULE puder: Positivitet, barnlighed, varme, legende, forårsagtig.
GRØNNE puder: Friskhed, elegance, naturlig, beroligende, indbydende.
RØDE puder: Mod, passion, styrke, erotik, magt, viljestyrke.
BRUNE puder: Behag, jordnær, naturlighed, elegance rigdom indbydende.
BLÅ puder: Viljestyrke, pålidelighed, mystik, himlen, frisk, beroligende.
GRÅ puder: Autoritet, klassisk, praktisk, fællesskab, moderne.
SORTE puder: Frygtløshed, klassisk, styrke, elegance, forførelse, luksuriøs. 

Kun få ting kan på same måde som puder straks tilføje indretningen et individuelt touch samtidig med at det ikke er særlig dyrt og også meget nemt, så de er rigeligt deres investering værd. 

Pudebetræk

Nyt liv med puder – Foto hentet fra thelennoxx.com

Skriv en kommentar