Gå til hovedindhold
juni 18, 2019

Nærmest så snart det bliver varmt vejr, så får vi lyst til at spise udenfor. I starten, når det stadig er en smule køligt, så tager vi måske bare vores frokost med ud i haven og sidder i solen et øjeblik, før vi vender tilbage til arbejdet. Eller måske smutter vi ned til vandet med en termoflaske med te og noget mørk chokolade for at nyde solnedgangen. Men som temperaturen stiger, udnytter vi hver en chance for at spise vores måltider udenfor. Vi drømmer allerede om afslappede familiefrokoster i weekenden, grillfester med vennerne og midsommer middage i lyset fra månen og stearinlys. Og selvfølgelig vil der være lækker mad og flotte produkter i hør på bordet til at fejre at sommeren er kommet. Vi giver 4 flotte ideer til borddækning om sommeren.

Her er fire nemme måder at style dit sommerbord:

Afslappet weekendmorgenmad for to

For en langsom, romantisk weekendmorgenmad for to, skal vælge linned i bløde, støvede lyserøde nuancer. Vi har sat vores stenvaskede Rosa dug og stofservietter sammen med vintage porcelæn og skinnende sølvtøj for at skabe en simpel men charmerende borddækning. Alle slags blomster vil fungere her, samlet løst i en krukke som en uformel borddekoration, eller du kunne bruge hortensiaer i samme lyserøde nuance. Server varme croissanter, müsli med friske bær og græsk yoghurt og en lækker kvalitetskaffe til en perfekt start på dagen.

romantisk weekendmorgenmad for to - servietter

Borddækning: familiefrokost

Hvis du holder frokost for familien, har du brug for en borddækning, da kan holde til lidt af hvert, men også føles speciel. Heldigvis så kan linned nemt vaskes, så det er et sikkert valg, når du skal bruge noget, der er holdbart og ikke alt for sart. Afdæmpede pastelfarver som denne forårsgrønne er fine på denne årstid og ser godt ud sammen med det hvide. Denne mintgrønne farve leder tankerne hen på vækst, nye små skud, der skyder op af jorden og naturens gang. Kontrasten i farverne skaber interesse og tekstur og vil skjule små pletter, hvis der bliver spildt. En smart måde at beskytte din dug yderligere er ved at bruge dækkeservietter i hør, hvilket også gør din borddækning endnu mere interessant.

daekkeservietter

Simpel aftensmad med venner

Vi har sat to af vores stribede produkter sammen her i en afdæmpet grå og en smuk blå, der leder tankerne hen på en skyfri himmel og et roligt hav. Tilføj stearinlys, bobler og en lækker ret I kan dele. Vi har lavet en masse lækre retter fra denne her kogebog på det seneste, og den har brugbare idéer til nemme måltider som du kan lave i bare et fad. Det betyder mindre opvask og at du bare kan komme fadet i ovnen, så du bruge tiden sammen med dine venner i stedet og slipper for at løbe frem og tilbage mellem køkkenet hele tiden.

borddug

Formelt middagsselskab

Hvis du skal holde et mere formelt middagsselskab, så er denne borddækning virkelig fin. Hvid er altid stilet og hør giver et blødere og mere afslappet look end bomuld. Det skaber en fornemmelse af ensartethed og velafbalancerethed at bruge stofservietter i hør i samme nuance eller farve. Vi har valgt at bruge store hortensiahoveder for et hint af farve, men små vaser med sæsonens vilde blomster eller vild kørvel ville også være smukt. Matchende tallerkener og skinnende sølvtøj fuldender looket. 

Nu mangler vi bare noget solskin og varmt vejr, så vi kan lokke allesammen ud. Hvad er dit yndlings al fresco måltid?

Hvis du vil have mere inspiration til sommerlinned, kan du kigge her og her.

Indsend kommentar

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.