5 nemme måder at minimere affald på badeværelset

De fleste af os er ved at indse, at vi alle bliver nødt til at lave signifikante ændringer i vores livsstil og vaner for at gøre noget ved klimaforandringerne og de enorme mængder plastik, der forurener vores planet. Selvom regeringer og store virksomheder er nødt til at gennemføre markante ændringer, så er der en masse små, enkle ting som vi allesammen kan gøre i vores hverdag… og på badeværelset.

affald på badeværelset

Hos LinenMe er vi stolte af at producere tekstiler fra et miljøvenligt materiale: hør. Vi har allerede skrevet en masse om hvor miljøvenligt hør er, men denne uge tænkte vi, at vi ville kigge på 5 nemme ting vi allesammen kan gøre for at reducere spild i en del af hjemmet. Badeværelset er fyldt med plastik som shampooflasker, tandbørster og andre toiletsager, der alle bidrager til verdens plastikproblem. Vi undersøgte sagen og har lavet disse simple udskiftninger på vores badeværelser for at stoppe spild og reducere vores forbrug af plastik.

1. Badeværelset: bambus tandbørster

Det er skræmmende at tænke på, at hver eneste tandbørste vi nogensinde har brugt stadig er derude et sted. For at undgå at tilføje mere til affaldsbjergene kan du skifte til bambus tandbørster. Du kan endda få miljøvenlige udskiftelige hoveder til elektriske tandbørster.

tandbørster i badeværelset

2. Genbrugelige bomuldsrondeller i stedet for vatrondeller

Hvis du bruger vatrondeller til at fjerne makeup eller rense dit ansigt, kan du skifte dem ud med et sæt bomuldsrondeller, der kan vaskes. Brug dem, vask dem og gentag. Ikke noget spild, og du kan endda selv prøve at lave nogle, hvis du har en gammel T-shirt eller et viskestykke.

3. Prøv et Ecoegg til dit vasketøj

Grønne alternativer er ikke nødvendigvis dyrere. Disse smarte vaskeæg bruger mineralkugler til at vaske i stedet for vaskemiddel. De holder i op til to år før de skal udskiftes. Og hvis du investerer i et Ecoegg i stedet for at købe dit sædvanlige vaskemiddel så sparer du en masse penge samtidig med at du undgår mere plastaffald og hårde kemikalier i vandet. Vores er på vej – vi laver vasketest på noget af vores linned om et par ugers tid, så vi kan sammenligne resultaterne. Følg endelig med!

4. Få badehåndklæder i hør

Hvis du mangler nye badehåndklæder, skal du vælge hør frem for bomuld. Hør bruger færre ressourcer til at vokse og der bruges færre ressourcer under produktionen af linned, og det er bionedbrydeligt, så når det på et tidspunkt ikke længere kan bruges (om lang tid!), så behøver du ikke bekymre dig.

badehåndklæder i hør

5. Miljøvenlig shampoo og badeprodukter

Der findes nogle vidunderlige badeprodukter derude, der ikke er i plastikbeholdere og fyldt med slemme kemikalier. Der findes nogle fantastiske, innovative mærker, der tilbyder genopfyldning af toiletsager, såsom Plaine, der leverer dine produkter og tager de tomme aluminiumsflasker med tilbage, så de kan blive genbrugt. Sæbebarer og naturlige skønhedsprodukter fra mindre producenter belaster miljøet mindre end masseproducerede toiletsager i plastikbeholdere. Så med en smule omhu, kan du finde grønne alternativer til stort set alt du behøver.

Kunne du overveje at lave nogle af disse ændringer? Har du allerede ændret, hvordan du bruger produkter på badeværelset?

Vi ville sætte pris på at høre dine overvejelser i kommentarerne. 

Klik her for mere om hvordan du dekorerer dit badeværelse med produkter i hør.


Skriv en kommentar